Иванов – Преку дијалог до решение на кризата

ivanov

Македонските лидери мора да ги урнат менталните ѕидови, да ги затрупаат менталните ровови и што поскоро, преку дијалог, да дојдат до решение со кое ќе се надмине политичката криза, порача претседателот Ѓорге Иванов.

„Македонските граѓани со вознемиреност гледаат како со секоја наредна политичка криза менталните ѕидови се надградуваат, а политичките ровови се продлабочуваат. А од високите ѕидови и од длабоките ровови сè потешко е да се види човечкото лице на политичкиот противник“, рече македонскиот претседател.

Извор: Радио Слободна ЕвропаLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *