Самсоненко го купи ФК Вардар

samsonenko

Рускиот бизнисмен Сергеј Самсоненко, кој е сопственик на машкиот и женскиот ракометен тим на Вардар, е нов мнозински сопственик и на најтрофејниот македонски фудбалски клуб Вардар, откако денеска ги купи акциите на ФК Вардар за 81.000 евра. Според критериумите пропишани во јавниот оглас, Самсоненко е обврзан да инвестира по најмалку милион евра годишно во наредните десет години.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *