Ќе има ревизија на сите трошења на пари на граѓаните од Груевски и соработниците!

sdsm_sediste

Соопштение на СДСМ:

Граѓаните на Р.Македонија набргу ќе ја добијат новата реформска Влада којашто детално ќе ги преиспита сите задолжувања коишто беа направени на крајно нетранспарентен начин изминативе години, а исто така ќе направи и детална ревизија на сите нетранспарентни и трошења на парите од Буџетот на Р.Македонија

 

Досегашната власт на Никола Груевски го издигна јавниот долг на историски највисоко ниво досега во висина од најмалку 4.7 милијарди евра. Пред 11 години, во 2006 година, јавниот долг изнесуваше само 1.8 милијарди евра.

 

Новата реформска Влада транспаретно и отчетно ќе раководи со јавните финансии и граѓаните ќе ги добијат сите потребни информации за нетранспаретните задолжувања и трошења направени изминативе години. За сите евентуални злоупотреби со пари на граѓаните ќе следува одговорност!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *