Агро Бриф

МФ: За субвенциите мора да се чека конечната одлука на Уставниот суд

Согласно деловникот на Уставниот суд, Министерството за финансии се уште нема законско право да ги исплаќа субвенциите до носење на конечна одлука од страна на Судот. Минатата среда Уставниот суд…

Уставен суд: Субвенциите можат да се исплатат пред да се формира нова влада

Земјодeлците ќе можат да ги добијат субвенциите и пред да се формира новата влада. Ова произлегува од денешната одлука на Уставниот суд да покрене постапка за субвенциите со времена мерка.…

Кривична пријава за управител на „Повардарие“

Кривична пријава за злоупотреба на службената положба е поднесена против 48-годишниот В.К., управител во винарската визба „Повардарие“ од Неготино, фирмата „Анго Вест“ и фирмата „Агро Солар“ во село Рибарци, општина Росоман.…

„Агровојводина“ со понуда за земјоделците: Трактори преку ИПАРД 2017

Земјоделците кои се заинтересирани за аплицирање за земјоделска механизација преку програмата ИПАРД 2 имаат можност да одберат некој од моделите на SAME DEUTZ-FAHR  кои ги нуди „Агровојводина“ – Скопје. Повеќе…

Советниците на СДСМ од Битола во посета на земјоделците кои претрпеа штета од измрзнувањето

Советниците и членови од комисијата за земјоделство  од СДСМ-Битола деновиве беа на терен со мештаните од селата Цапари и Ротино. Ситуацијата е повеќе од АЛАРМАНТНА штетите се големи, а земјоделците…

ТВ 24: Пропаѓа македонското сточарство

Пред колапс е македонското сточарство. Фармерите се доведени на работ на егзистенција бидејќи откупната цена на стоката е смешна, а субвенции нема. Спасе Тодоровски од велешкото село Војница одгледува стадо…