Економија

ММФ ја намали прогнозата на економски раст од 3,5 на 3,2 % за годинава

Меѓународниот монетарен фонд ја намали прогнозата за економски раст за оваа година. Во новата економска прогноза се предвидува македонската економија годинава да оствари економски раст од 3,2 отсто што е…

„Фајненс тинк“: 76% од вработените во Македонија примаат плата пониска од 20.000 денари

Истражување на Институтот за економско истражување и политики „Фајненс тинк“ (Finance Think) покажува дека 76% од вработените во Македонија примаат плата пониска од 20.000 денари. Според Институтот, овој процент е…

Станови во Солун за 10.000 евра!

Грција се наоѓа во сериозна криза. Доказ за тоа се и евтините станови кои се продаваат во најголемите нејзини градови. Еден таков случај е и Солун каде што за само…

Македонците потрошиле 85 милиони евра за онлајн купување во 2016 година!

лектронската трговија придонесува за зголемување на продуктивноста, намалување на неефикасноста и претставува двигател на економскиот раст во една земја. Македонија заостануваше на ова поле поради бројни фактори како што се:…

СДСМ: И Економист предупредува дека Македонија е на пат кон авторитарен режим, итно е потребна новата Влада!

Соопштение на СДСМ: Граѓаните на Македонија имаат итна потреба од нова реформска Влада! Македонија е на пат да стане авторитарен режим со власта во заминување на Никола Груевски, од каде…