Економија

Желeзничкиот сообраќај е нормализиран, владата постигна договор со штрајкувачите

Владата и вработените кои штрајкуваат во „МЖ – Транспорт“ постигнаа договор за прекин на блокадата на железничкиот сообраќај. Вицепремиерот за економски прашања, Кочо Анѓушев, изјави дека Владата во наредниот период ќе…

ТВ 24: Блокада на железничкиот сообраќај

Наместо метеж од патници, багаж и возови, железничката станица денеска беше празна и тивка.Возовите не поминаа низ пероните за да соберат патници. Сликата на железничката станица во Скопје беше сосема…

Исплатени пензии стипендии и субвенции

Министерството за финансии денеска на сметките на 301.660 пензионери исплати 4 милијарди 174 милиони денари пензија за месец мај. Како што соопштија од ова министерство, денеска се исплатени и студентските…

Премиерот Заев кон граѓаните и енергетската заедница: Владата силно ќе се насочи кон поевтина струја и развој на домашните енергетски капацитети!

Премиерот Зоран Заев денеска на првиот работен ден како премиер се обрати на Меѓународна конференција за енергетика организирана од Инженерската институција на Македонија. – Ова за мене е прв работен…

Министерот Сугарески ќе бара долгорочно решение за железничкиот сообраќај

Mинистерот за транспорт и врски Горан Сугарески денеска се сретна со Синдикатот на машинскиот персонал при МЖ Транспорт АД Скопје, како и со генералниот директор на МЖ Транспорт АД Скопје,…

Бранимир Јовановиќ дел од тимот на министерството за финансии

Бранимир Јовановиќ, економскиот аналитичар е повикан од страна на министерот за финансии, Драган Тевдовски, да биде дел од министерството со кое тој раководи. Ова го обзнани самиот Јовановиќ со статус…

Швајцарија ќе додели 69 милиони евра грантови за Македонија

Шеесет и девет милиони евра ќе добие Македонија во наредните четири години од Швајцарија преку грантови за процесот на реформи и исполнување на европските стандарди, градење социјално инклузивна демократија и…

Александар Зарков, кандидат на ССК за вицепремиерско место

Александар Зарков е кандидат на Сојузот на стопански комори ССК за вицепремиер за економски прашања. Зарков, моментално ја извршува функцијата извршен директор на комората. Од ССК соопштија дека Зарков ги…

Макпетрол АД Скопје продолжува да инвестира во сопствени и нови капацитети, отворена 126. бензинска станица

Макпетрол АД Скопје продолжува да инвестира во сопствени, нови капацитети и истовремено продолжува и понатаму со зацртаниот инвестициски циклус. При тоа, со постојана тимска работа на стручниот и професионален кадар,…