Македонија

МЖ Инфраструктура: Зачестените кражби го загрозуваат сообраќајот

Зачестените кражби на уредите и постројките во куќичките на патните железнички премини на релацијата Скопје-Куманово може да предизвикаат нефункционирање на осигурувањето на премините, предупреди денеска Јавното претпријатие Македонски железници Инфраструктура.…

Промовирани собрани дела од академик Радован Павловски

Собрани дела во три томови од академик Радован Павловски, со предговор на поетот и литературен критичар, Раде Силјан беа промовирани денеска во мултимедијалниот центар „Матица ексклузив“. Делата ги промовираше академик Милан…

Министерот Адеми го посети „Фени Индустри“

Министерот за животна средина и просторно планирање Абдилаќим Адеми, неговиот заменик Стево Темелковски и директорите на Државниот инспекторат и на Управата за животна средина, Фирус Мемед и Игор Трајковски денеска беа во…