Македонија

(ВИДЕО) Премиерот Заев се обрати по повод законот за јазиците. Еве што содржи законот!

Со усвојувањето на Законот за употреба на јазиците се унапредува употребата на јазиците на сите заедници во Македонија. Сите одредби во законското решение се согласно членот 5 од Уставот, а…

Цветанка Ласкова именувана за советник за култура на Премиерот Заев

Претседателката на Форумот на жени на СДСМ, долгогодишна активистка, стопанственик и легенда на македонската музика и култура, Цветанка Ласкова е именувана за посебен советник за култура на Претседателот на владата…

ДВ: Вмровци во егзил

Прашање од два долари е кој ги креира сега политиките во ВМРО-ДПМНЕ. Таква конфузија во ставовите, во изјавите, во концепциите, во перцепциите на настаните што се случуваат со неверојатна динамика…

Николовски: Граѓаните да имаат доверба во институциите кои се на терен

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски во моментов е на теренот кој беше опожарен во с. Моране, Скопско. Владините институции, заедно со претставниците на Центарот за управување со кризи…