Ракурс

Браво за ДУИ!

“ДУИ нема префериран партнер во македонскиот блок”, но има безусловни услови, односно услови според принципот “земи или остави”, значи услови околу кои партијата нема да преговара и кои го исклучуваат…

Али Ахмети бетер од Рахман Морина

Прво: Ахмети лаже дека ВМРО ДПМНЕ има 100% гласачи- Македонци! Амди Бајрам, Неждет Мустафа, Иван Стоиљковиќ, Кенан Хасипи, Сарач, Сеат Ибица му имаат донесено десетици илјади гласови. Второ: Ахмети се…

Другари од сите партии, не заборавајте дека е ова наша држава и утре повторно треба заедно да живееме

Другари од ДПМНЕ, од мојата партија, од етничките албански партии, од другите партии, но и оние кои не сте партиски определени! Оладете ги малку главите и смирете ги страстите во…

Ермира Мехмети: Хулиганот Груби и урнатиот авторитет на Ахмети

Пратеничката на ДУИ Ермира Мехмети упати тешки зборови против сопартиецот Артан Груби, нарекувајќи го „хулиган и потикнувач на конфликти” и како еден од виновниците за намалување на надлежностите и авторитетот…

Какво гигантско разочарување

атформата на т.н. албански блок партии за, според нив важните прашања на основа на кои ќе преговараат за влез во владата на Македонија, е големо разочарување! Не знам кој и…

Патување без збогум

Во една иста ваква ноќ, во подрумскиот дел на Трговскиот центар, во агонијата на својата беспомошност и чувството на отфрленост, почина безимен бездомник. Замина од овој свет, понесувајќи го со…