Цветанка Иванова- нов генерален секретар на Собранието

cvetanka

Цветанка Иванова, правник и поранешен пратеник од СДСМ, е избрана за генерален секретар на Собранието на Република Македонија.

Иванова, ќе има улога да ја организира работата на собраниските служби и да му помага на претседателот на Собранието во подготовките, организацијата и текот на заседанијата.

Иванова е дипломиран правник, пратеник од редовите на СДСМ од 2002. година, координатор на пратеничката група на СДСМ, претседател на Законодавно-правната и Комисијата за труд и социјална политика и координатор на женското лоби.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *