(ВИДЕО) Алтхаузер: Постои излез, ќе треба да се формира Влада

ambasadorka

Неопходно е итно формирање на влада и избор на нов собраниски спикер – порача германската амбасадорка Кристине Алтхаузер која беше во посета на Кочани.

„Постои излез и постои пат, а тоа е имаме изборен резултат, ќе треба да се формира Влада, првин ќе треба да следи избор на спикер на Собранието. Задачите се веќе на маса и со реформите ќе мора да се започне што е можно поскоро, а потоа ќе дојдат и локалните избори на ред, меѓутоа како што кажав по редот кој што го наведов“, изјави Алтхаузер.

ТВ24Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *