(Видео) Трајче од Манастирец во филмот„Битката на Неретва“

trajce

1969 година Трајче Трикиќ од Манастирец учествувал во снимањето на филмот кој беше апсолутен филмски  хит седумдесетите години

Tрajче Трикиќ од село Манастирец  служел војска 1969 година .Тоа време се снимал еден од најголемите  филмски остварувања во светот „Битката на Неретва„.Имал шанса да биде неколку месеци на снимањето на филмот, а истовремено и да учествува во реализацијата на неколку опасни филмски сцени.  

Извор:РТК.мкLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *