(ВИДЕО) Возот им поминува во ходникот од зградата

voz_zgrada

Chongqing е голем град во Кина на Yangtze реката и има статус на покраина. Населението се проценува на околу 50 милиони жители и архитектите се обидуваат да го искористат секој можен простор. Еден таков пример доаѓа од планинскиот дел на градот каде се наоѓа  железничката пруга па  возовите мора да одат преку – станбени згради?!

Повеќе на следниот линкLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *