Услови за користење

Со овие Услови за користење се опфатени сите страници и содржини на Бриф.мк (во понатамошниот текст: Бриф) и со самото користење на било кој дел од овој интернет портал се смета дека корисникот ги прифаќа овие Услови за користење.

Бриф го задржува правото на измена на овие Услови за користење без претходна најава.

Авторско право

Содржините кои се објавени на Бриф може да се користат само за лично информирање на корисниците. Забрането е преземање или копирање на авторски содржини или дел од авторски содржини (текстови, фотографии, видеа) без претходна писмена дозвола од редакцијата на Бриф.

Доколку сметате дека вашето авторско право е повредено ве молиме известете не на [email protected].

Коментирање

Бриф нема да објавува коментари коишто содржат закани, навреди, клевети, дисквалификации на личности или групи на која било основа, пцовки и вулгарности или пак повици за насилство и шиканирање.

Коментарите треба да бидат кратки – оние подолги од 1.000 знаци нема да бидат објавени.

Бриф објавува коментари само на македонски јазик, напишани со кирилично или латинично писмо.

Забрането е рекламирање во коментарите.

Коментарите не се објавуваат веднаш – се прегледуваат и одобруваат после недефиниран период, поради ангажираноста на модераторите.

Објавените коментари не ги изразуваат ставовите на Бриф туку само ставовите на нивните автори и Бриф не сноси одговорност за кажаното во коментарите.

Ракурс

Бриф не одговара и не мора да се согласува со ставовите и реакците на своите читатели и колумнисти кои ги објавува во рубриката Ракурс. Нивниот идентитет, на лично барање, може да биде познат само на редакцијата.